Patent white
Patent black
Patent green
Patent pink

Intense patent

De huid is afkomstig van Europese ossen, deze runderen worden gedood volgens de strengste EU-wetgeving. De huid wordt vervolgens gewonnen, onthaard en de resterende stukken vlees worden verwijderd in het schraapproces. De huid is nu klaar om gelooid te worden.

Dit gebeurt allemaal in de provincie Brabant, in Nederland. We houden de bevoorradingsketen kort en zorgen voor een lagere CO2-uitstoot bij de productie. De huid wordt eerst chroom gelooid. Dit proces wordt gedaan in een groot draaiend vat. Chroom looien is een minerale looimethode die tegenwoordig veel wordt gebruikt. De chroomzouten die gebruikt worden zijn afkomstig van chroomerts. De kleur die de huid krijgt door deze looimethode is lichtblauw, wat “wet-blue” wordt genoemd. Het chroom dat gebruikt wordt voor het looien is chroom III, niet te verwarren met de giftige chroomvarianten, chroom IV of VI.

Nadat de huid is voorgelooid, wordt deze gelooid. Dit wordt plantaardig gedaan. Plantaardig looien is de originele manier van looien, in dit geval gedaan met tannines gewonnen uit acaciabast. Tannine komt ook voor in thee en wijn. Deze manier van leer looien noemen we “gecombineerd looien”.

Na deze twee processen is de huid van de ossen echt leer geworden. Om een ​​mooie gladde laklaag op dit leer te krijgen wordt er een PU folie met de juiste kleur op gelijmd. Zo heb je de voordelen van het leer en een mooie gladde lakafwerking.