Primavera cognac
Primavera red
Primavera blue
Primavera black

Primavera

De huid is afkomstig van Europese ossen, deze runderen worden gedood volgens de strengste EU-wetgeving. De huid wordt vervolgens gewonnen, onthaard en de resterende stukken vlees worden verwijderd in het schraapproces.

De huid is nu klaar om gelooid te worden, het looi- en afwerkingsproces worden beide uitgeoefend volgens de strengste EU-normen. De huid is 100% plantaardig gelooid, met tannines afkomstig van het sap in de bast van de acaciaboom. Het belangrijkste component wat wordt gebruikt is de bekende stof Tannine, die ook in thee en wijn voorkomt. De bast van de acaciaboom komt in dit geval van een plantage. De bomen worden om de 10 tot 15 jaar gekapt en opnieuw geplant.

Na het eerste “looiproces” volgt een tweede proces, in dit geval de afwerking van het leer. Dit houdt in dat de huid grondig wordt geverfd met aniline. De rest van het leer wordt gelaten zoals het is gemaakt door de natuur, weer en wind. Door dit proces wordt het leer extreem zacht en als je het nadert, voelt het heerlijk warm aan. Volanilineleer is het meest authentieke en sensuele leer dat er is.

* Volledige aniline wordt gebruikt als basisstof voor de chemische industrie en wordt ook met name gebruikt om kleurstoffen te maken. Vroeger werd het gewonnen uit koolteer, tegenwoordig kan het kunstmatig worden gemaakt.